Budapest Server Centrum

Budapest mint Közép-Európa egyik szerverközpontja

A BIX2 szerverterme Magyarország informatikai, gazdasági, kulturális, közlekedési,
távközlési központjában, gócpontján, Budapesten került telepítésre. Budapest
nemcsak Magyarország, de a Kárpát-medence tudományos, oktatási és idegenforgalmi központja
– és e tekintetben Közép-Európa viszonylatában is az egyik legdinamikusabban fejlődő metropolis.
Lényeges szempont, hogy itt él az ország lakosságának 19.5 százaléka, ez is indokolja
centrális szerepét, informatikai kiépítettségét. Ha az internet alapját képző szerverközpontok
elhelyezkedését szemléljük, Budapest a világháló egyik legnagyobb, központi szerepét tölti be,
emellett a különböző adatközpontok, egyéni hálózatok sűrűségét tekintve is kiemelt helyet foglal el
a nettérképen. Itt készítik, működtetik a legnagyobb látogatottságú hírportálokat – és ezek jellemzően
budapesten üzemelő szervereken futnak. De gócpont a főváros a tekintetben is, hogy arányaiban budapesti
felhasználók indítják a legtöbb lehívást és a legtöbb Google-keresést. Bár az internetes penetráció ma már alig mutat
fehér foltokat Magyarország térképén, az internetezés, mint életviteli sajátosság a fővárosban lakókra a legjellemzőbb.
Az internetbe bekötött háztartások és a közösségi szájtokon, szociális hálókon naphosszat lógó fiatalok csak egyik részét képezik az internetforgalomnak. A legfontosabb hányadot a hivatalok, intézmények, nagyvállalatok igényeinek kiszolgálása képezi. Az adatforgalom mennyisége és a hozzáférés biztonsága nyilvánvalóan egy bank vagy egy kormányhivatal, kormányablak, okmányiroda, netán egy mobilszolgáltató cég esetében más nagyságrendbe esik – márpedig ezek a szervezeti formációk nagy többségükben éppen Budapesten működnek és kiszolgálásukra igen tetemes szerverteljesítményre, kapacitásra van szükség. A megbízhatóság, alapvető minimumként elvárható a szerverparkot üzemeltető cégtől, ehhez szükség van a jól képzett informatikai szakemberekre. A fővárosban található egyetemek, főiskolák és szakiskolák ontják a jól képzett marketinges, programozó, informatikus szakembereket, akik számára a város nyújtotta lehetőségek okán a helyi munkavállalás megfelelő karrierperspektívát nyújt. A szerverközpontok és informatikai cégek munkatársainak létfontosságú sajátossága a nagyfokú munkatapasztalat, a folyamatos kihívások és célok megléte, melyet csak egy olyan világváros által létrehozott környezet tesz lehetővé, mint amilyen Budapest. Nem mellékes, hogy a 20. század kiemelkedő műszaki eredménye, az új infrastruktúra megjelenése, amely forradalmasította a személyes kommunikációt és az oktatást, a termelést, a társadalmi élet, szinte minden területét, a fővárosban kezdte meg magyarországi hódítását, az Információs Infrastruktúra Programnak (IIF) köszönhetően.

Miért Budapesten kezdődött a magyarországi internethálózat kiépítése?

Az Internet – fejlődésének történetéből következően – szorosan kapcsolódik a kutatás-fejlesztés-oktatás-közgyűjtemények szférájához, így az egész világon kezdetben az ország ún. „akadémiai” közösségének (általában a nonprofit szférának) nyújtotta, nonprofit rendszerben az Internet elérést és szolgáltatást. A világ akadémiai hálózatai, korlátozások nélkül kölcsönösen megengedték, hogy felhasználóik egymással kapcsolatot létesítsenek. A magyarországi akadémiai hálózat kialakításának kezdete szinkronban volt a hasonló célú európai hálózatok kiépítésével (1988), de a szocialista országok politikai okokból ki voltak zárva a nemzetközi kutatói hálózatokból. Az IIF Program anyagi és szakmai támogatásával létrejött hazai kutatói hálózatot nemzetközi szinten csak az X.25 technológiával lehetett – így is csak korlátozott módon összekapcsolni. Az első közelítő szolgáltatás volt, amikor az EUnet vállalta az elektronikus levelek közvetítését a hazai és nemzetközi hálózatok között. Fontos lépés volt a Budapesti kutatói hálózat felvétele az EARN (Eutopen Academic Research Network) tagok sorába (1990). A teljeskörű internethozzáférést a HUNGARNET 1992-es létrehozása hozta el, mely budapesti gerinchálózatához a HBONE-hoz, még 11 vidéki szerver csomópont is csatlakozhatott. A Magyarországi Internet hálózat kialakulása okán, egyértelműen adódik a következtetés, hogy a profi szerverszolgáltatást igénylők, a klienseik számára tökéletes szolgáltatást nyújtó cégek, olyan adatközpontot választanak, mely Magyarország optikai gerinchálózatának egyik gócpontján, a 10 Gbps átviteli sebességű hálózat csillagcsomópontján, Budapesten található. kép esetleg: internethálózat Magyarország (mellékelve) Az internet-használati szokások korábban évről évre változtak, manapság havonta jelennek meg új igények. A korral haladni kívánó, bármilyen terméket, szolgáltatást kínáló cég, a profit érdekében köteles ezt követni és kiaknázni. A Microsoft felismerte, hogy a felhasználók jelentős többsége kész megfizetni a szórakozás árát, szívesen fizet a játékokért, erre épít a Windows 10 is és jelentősen megszaporodtak a különböző online játékot közösségi formában működtető szerverek száma, mint például a CS 1.6 server vagy a Minecraft 2 server bérlése. A gyors szerver hozzáférés a játékszerverek esetében még talán fontosabb és „életbe vágóbb” mint a banki adatbázisok elérése, de mindkettő számára előnyös, ha olyan helyen üzemeltetik a szervertermet, ahonnan a lehető legkevesebb alállomáson keresztül csatlakoznak a felhasználók - ilyen a BIX2 Budapesti serverterme is.

server centrum budapest A BIX2 budapesti szervertermei európai szinten egyedülálló árnyékolással rendelkeznek, megbízhatóság számpontjából páratlanok és méretükkel a legnagyobbak között szerepelnek. A Datacenter kialakításánál minden befolyásoló tényezőt és paramétert figyelembe vettek a tervező szakemberek, mint például a belmagasság, a födémterhelés, a rezgés biztos alap. A régi gyárterületen kialakított hosting központban, a hőmérséklet ingadozás kiküszöbölésével, a villamoshálózat aprólékos tervezésével, a nedvességtartalom feletti kontrollal, valamint a maximális tűzbiztonság kialakításával kiváló adatbiztonságot nyújtunk klienseink számára. A BIX2 professzionális csapata nonstop várja ügyfeleit és áll rendelkezésükre szerverbérlet, serverhosting, virtuális szerver területeken. Könnyed profizmussal elégítjük ki a legsokrétűbb igényeket. Bármilyen célból keres szervert, nálunk szakembereink segítséget nyújtanak Önnek. Banki rendszeréhez szeretne megbízható helyen adatbázisszervert üzemeltetni? Nem probléma. Tudományos adatbázisát szeretné mindenki számára hozzáférhetően mégis biztonságos körülmények között tárolni? Ebben is segítünk. VIP Gamerek számára keres cs 1.6 vagy HALOCE esetleg VENTRILO szervert? Munkatársaink semmilyen kihívás elől nem hátrálnak meg.

A BIX2 megkeresi a megoldást az Ön problémájára!

Lásd még: Infrastruktúra

Szervertermeink Budapesten – Server Bp.

A BIX2 két nagy kapacitású budapesti szerverterme egy európai színvonalú adatközpont bázisát képezi. Minden szolgáltatásunk teljes biztonságot nyújt a nálunk hostingolt és tőlünk bérelt fizikai és virtuális szerverek számára. Server centrum, internet központ, szerverterem, szerver hosting, virtuális szerver bérlés, üzemeltetés, szerverelhelyezés

Services

Virtual server, Server hosting, Server rental services provide realistic alternatives for companies wishing to reduce costs and increase the security of operations – available from data centers with a professional and technical support service.

Partners

Invitel, T-Systems, Dell, Intel

Support
  • 99,999% SLA availability
  • 0-24 technical support
  • Server Observer mobile application